Izrada Industrijskih Natpisnih pločica

rakun

Natpisne pločice

  
Prema Zakonu o radu sve posude pod tlakom, kotlovi, turbinska postrojenja, elektro-agregati, kranovi, dizalice, pa u novije vrijeme i cjevovodi moraju na sebi imati uočljivu natpisnu pločicu koja sadrži zakonom propisane podatke.
Pri izradi natpisnih pločica uzimamo u obzir Zakonske regulative ovisno o vrsti, namjeni i specifičnosti pojedinog proizvoda za koji je natpisna pločica namjenjena.
U mogučnosti smo Vam ponuditi izbor materijala prema Vašim zahtjevima od raznih vrsta plastike do exstremno otpornih čelika, naravno ovisno o vašim potrebama.
Ukoliko je došlo do oštećenja postojećih natpisnih pločica ili su podaci ispisani na njima postali nečitljivi, vršimo izradu istih, poboljšano kvalitetnijim materijalima i suvremenijim načinom obrade.

Prirubnica
  U modernim industrijskim proizvodnim pogonima u skladu kako sa zakonodavnim propisima te kao osnovna faza modernizacije, uvodi se označavanje prirubnica, blendi, ventila i drugih spojeva na kojima postoji mogućnost propuštanja medija u atmosferu, ili ulasku zraka u cjevovode ukoliko je riječ o vakumskom sustavu. Ovim načinom pospješuje se označavanje kvarova, njihova evidencija, jer sada mjesto kvara dobiva ime.
blenda Označavanje dijelova nebi bilo potpuno bez označavanja cjevovoda specifičnim znakovljem iz čijeg je imena vidljivo o kojem se dijelu postrojenja radi te vrsti medija. Na cjevovode se postavljaju prirubnice sa nosačima ili se sistemom zavarivanja postavljaju zasebni nosači prilagođeni uvjetima na terenu.
Sama procjena obima posla vrši se prema vašim narudžbama ili želite da naš tim izađe na lice mjesta, te u konsultaciji sa Vama nađemo obostrano prihvatljivo rješenje.
Ukoliko u Vašim postrojenjima postoje cjevovodi ili cijela postrojenja koji nisu adekvatno ažurirani i ucrtani, možemo Vam ponuditi usluge AutoCAD specijalista, kompletno ucrtavanje postrojenja kao plotanje i arhiviranje istih.
Natpisna_pločica_2
 U industriji najčešći oblik natpisnih pločica je crna podloga bijeli otisak. Postupkom kemijskog tretiranja gravure, te završnim kemijskim premazom dolazimo do natpisne pločice koja je postojana na visokim temperaturama (do 300oC), te ekstremnim okolinama.
Prazan prostor namjenjen podacima također možemo ispuniti Vašim podacima sistemom točkala, te za tu namjenu posjedujemo slova različitih dimenzija.
Natpisna pločica
AutoCAD
online_test
 | TIM RAKUN d.o.o.|

e-mail;  rakun@sk.t-com.hr    e-mail;  info@rakun.hr

e-mail;  knjigovodstvo@sk.t-com.hr    e-mail;  tisak@rakun.hr

Tel; 095-915-1865      Tel; 095-900-9311      Tel; 098-970-3310